Een schimmelinfectie aan de nagel wordt in de volksmond ook wel kalknagel genoemd. De schimmel kan afkomstig zijn van een schimmelinfectie aan de huid elders op de voet. Vaak begint een schimmelinfectie in een hoekje van de nagel en breidt zich dan verder uit. Wordt de schimmelinfectie niet bestreden dan is het mogelijk dat alle nagels worden geïnfecteerd.

Schimmeldiagnostiek

Toegang tot schimmeldiagnostiek in het laboratorium van het UMC st. Radboud in Nijmegen , biedt de nodige zekerheid voor de voetverzorger, zodat deze binnen de grenzen van het zorgtraject blijft. Het biedt ook de cliënt zekerheid, want een schimmelnagel is met het blote oog niet waar te nemen.

Het vooronderzoek

Het vooronderzoek bestaat uit een anamnese, afname van een stukje nagel en het maken van een foto van de aangedane nagel (s).

Deze gegevens worden voor onderzoek doorgezonden naar het laboratorium van het UMC st. Radboud in Nijmegen en de nagel(s) worden ingezet voor onderzoek.

De uitslag

De uitslag is binnen 14 dagen bekend. Afhankelijk van de uitslag of deze positief is ontvangt u advies hoe de schimmel te bestrijden en erger te voorkomen

Het vooronderzoek bij de pedicure bedraagt € 17,50.

Het laboratoriumonderzoek in Nijmegen wordt door uw zorgverzekeraar vergoedt mits de huisarts hier toestemming voor geeft.

Behandeling

Als de uitslag positief is , is een regelmatig bezoek aan de pedicure geadviseerd. Schimmelnagels worden indien nodig dunner gefreesd en schoongemaakt. Deze behandeling is essentieel voor de genezing van schimmelnagels. Belangrijk is ook dat u uw sokken en schoenen mee behandelt met een anti-schimmelprodukt.

De pedicure kan u adviseren welk product u eventueel kan gebruiken , indien nodig zal zij u verwijzen naar de huisarts.

Uit cosmetisch oogpunt kan er een gelnagel geplaatst worden op de nagel welke is aangetast door een schimmelinfectie. Meer informatie kunt u vinden onder nagelreparaties.

Maak een afspraak

Vul hieronder uw telefoonnummer in en we bellen u zo snel mogelijk terug om een afspraak te maken.

[contact-form-7 404 "Not Found"]